Tohtorin urapolku: esittelyssä rahoituksen apulaisprofessori Deniz Okat

22.12.2016

Deniz Okat on kiitollinen professoreilta saamastaan tuesta tohtoriopintojen aikana.

deniz_okat_web.jpgTohtoriksi valmistumisensa jälkeen Deniz Okat on työskennellyt rahoituksen apulaisprofessorina Hong Kong University of Science and Technology’ssä, joka on Aasian johtava kauppakorkeakoulu.

Deniz, valmistuit kauppatieteiden maisteriksi 2005. Haitko tohtoriohjelmaan heti maisteriopintojesi jälkeen? Oliko sinulle itsestään selvää, että halusit jatkaa kauppatieteen tohtoriohjelmassa?

MBA-opintojeni lopussa Rochester Universityssä sain tarjouksen turkkilaiselta monialayritykseltä, joka halusi avata kaupallisen pankin Ukrainaan. Projektissa oli kyse lähinnä pankin avaamisesta maahan, jossa ei ollut mitään kokemusta asiasta vielä silloin. Tarjous kuulosti erinomaiselta mahdollisuudelta ja hyväksyin projektin vetovastuun sitä liiemmin pohtimatta. Neljä vuotta myöhemmin, kun pankki aloitti toimintansa, päätin palata akateemiselle puolelle ja valitsin Aallon tohtoriohjelman.

Mikä on mielestäsi parasta Kauppakorkeakoulun tohtoriopinnoissa? Onko jotain, mitä olisi hyvä kehittää?

Voin mainita usean erinomaisen asian. Ensinnäkin rahoituksen tohtoriohjelman laatu on täysin vertailukelpoinen maailman parhaiden yliopistojen ohjelmiin. Tämän väitteen voi todentaa katsomalla ohjelmasta valmistuneiden sijoittumistietoja työelämään. Toinen erinomainen asia on tohtorikoulutettavan saama tuki opintojen aikana. Se, että sain tukea maailmanluokan professoreilta, jotka pitivät minua kuin kolleganaan, mahdollisti syvällisen paneutumiseni tutkimusalueeseeni. Päivittäiset keskustelut professoreiden kanssa vahdittivat opintojeni edistymistä. Haluan mainita myös monet seminaarit, joihin osallistuessa sain tutustua eri aloihin, mikä laajensi näkemyksiäni. Mahdollisuus sopia tapaamisia seminaaripuhujien kanssa auttoi minua luomaan akateemiset verkostot jo ennen valmistumistani.

Kauppakorkeakoulun tohtoriohjelma on kansainvälistynyt huomattavasti 2010-luvulla. Osallistuitko tohtoriopintojesi aikana seminaareihin ja konferensseihin ulkomailla?

Osallistuminen kansainvälisiin konferensseihin on hyvin tärkeää alallani. Osallistuin vähintään yhteen kansainväliseen ja yhteen paikalliseen konferenssiin vuosittain. Lisäksi osallistuin pariin intensiiviseen kurssiin muissa yliopistoissa.

Teitkö kursseja ulkomaisissa yliopistoissa tohtoriopintojesi aikana? Jos kyllä, niin haitko tätä varten rahoitusta?

Opiskelin kaksi lukukautta Wharton Business Schoolissa ja yhden lukukauden Boston Collegessa. Eri säätiöt rahoittivat vierailujani.

Kuinka kauan tohtoriopintosi kestivät?

Aloitin tohtoriopintoni syksyllä 2010 ja väittelin toukokuussa 2016.

Työllistyitkö heti tohtoriopintojesi jälkeen toivomallasi tavalla?

Sain pari tarjousta pian valmistumiseni jälkeen yliopistoista eri puolilta maailmaa ja valitsin Hong Kong University of Science and Technologyn, HKUST. Aalto-yliopiston erinomainen maine oli todella arvokas asia rekrytointiprosessissa.

Deniz Okat keskittyy tutkimuksessaan rahoituksen välittämiseen (financial intermediation), yritysrahoitukseen (corporate finance), yritysvastuuseen (corporate governance), talouspolitiikkaan (political economy) ja informaation taloustieteeseen (information economics). Yksi kappale hänen väitöskirjastaan 'Essays on Auditing, Banking, and Political Bargaining' on julkaistu arvostetussa RAND Journal of Economicsissa.


Lue lisää Kauppakorkeakoulun tohtoriohjelmasta
Hakuaika tohtoriohjelmaan jatkuu 16.1.2017 klo 14.00 asti. (into.aalto.fi)

 

Aiheet